Testovali sme softshell bundu s kapucňou

Softshell bunda s kapucňou

Pánska http://www.fajnveci.sk/index.php/mens-hooded-softshell-jacket/88/0/0
Dámska http://www.fajnveci.sk/index.php/ladies-hooded-softshell-jacket/88/0/0

Vlastnosti:
• jemný 3-vrstvový funkčný materiál s TPU membránou
• vetruvzdorný, odpudzuje vodu (2000 mm vodného stĺpca)
• priedušný (2.000 g / m? / 24 hodín)
• kapucňa s elastickým lankom a brzdou
• krytý predný zips s ochranou brady
• 2 bočné vrecká na zips
• elastická šnúra s brzdou na leme
• mierne zúžené
• softshell

Softshell bunda je ušitá z jemného 3 vrstvového funkčného materiálu s TPU membránou. Je ľahká a na dotyk príjemná. Vrchná látka aj podšívka je zo 100% polyesteru.
Bunda má dve bočné vrecká na zips aj kapucňu s elastickou šnúrkou a brzdou. Má dobrý strih – je mierne zúžená a na spodnej časti má tiež elastickú šnúrku s brdami po bokoch. Predný zips je krytý s ochranou brady, čo je tiež veľmi praktický a príjemný detail.
Priedušnosť materiálu je 2000 g/m/24 h, to znamená, že materiál by mal byť schopný prepustiť 2 000 g/m2 za 24 hodín vodných pár. Túto odolnosť materiálu pri permanentnom odparovaní vlhkosti vyjadruje RET. Platí, že čím nižšia hodnota (menší odpor), tým kvalitnejšie materiál dýcha. Podľa klasifikácie RET má bunda slabšiu priedušnosť.

Bunda je vetru odolná a vode odolná. Vodný stĺpec je 2000 mm. Je nepremokavá aj keď má svoje limity. Pre niektoré outdoorové aktivity je potrebný materiál, ktorý má vyšší vodný stĺpec aspoň 10 000 mm.
Bunda je pohodlná a vyhovuje väčšine klimatických podmienok. Je možné ju použiť na jar, leto i jeseň. Hodí sa na športové aktivity ale aj do mesta.

Záver
Bundu sme testovali počas celého roka počas rôznych športových aktivít. V zime to bola najmä zimná turistika na bežkách, na jar a na jeseň počas peších a bicyklových výletov. Vyzdvihli by sme jej výbornú vetru odolnosť, ktorú sme otestovali na viacerých hrebeňových túrach. Takisto je vhodná ako vrchná vrstva na bicyklové výlety. Miernym nedostatkom je už spomínaná nižšia priedušnosť, ktorá sa prejaví najmä počas intenzívnych výkonoch na pretekoch a tréningoch.

Ďakujeme firme www.fajnveci.sk za možnosť testovania tejto softshellovej bundy.
kompas_softshell

Tento obsah bol zaradený v Testujeme a označkovaný ako , , , . Zálohujte si trvalý odkaz.