90. Medzinárodný maratón mieru

Maratón láka na celom svete státisíce bežcov túžiacich otestovať svoje sily a vôľu. Košický medzinárodný maratón mieru opäť zlákal aj nás a to vo veľmi početnej zostave. 90teho ročníka MMM sme sa zúčastnili v nasledujúcich kategóriách:

IMG_5737

Polmaratón: Martin a Feňo

Inline: Katka a Laco

Minimaratón: Peťo, Karol, Niňo

GETRAG štafeta: Poďme na jedno! Tomáš, Jarka, Mišo, Jožo

TOP Gear: Silvia a kolegovia

Fotograf: Lydka a Stano

Fanúšikovia a podporný tím: Darina, Katka


Už nám chýba iba maratón, však Martin? Veríme, že ďalší rok sa zúčastníš v tejto kráľovskej disciplíne a dosiahneš svoj cieľ s výborným výsledkom.

MMM_2013_04

Na tento pretek sme sa pripravovali zodpovedne psychicky aj fyzicky každý podľa svojich možností. V sobotu sme sa stretli na Pasta Party aby sme doladili posledné organizačné pokyny, stratégiu a taktiku. Okrem toho sme sa osobne zoznámili so štvrtým členom štafety – Jozefom.

Dôležitá otázka ktorú sme riešili bolo aj oblečenie. Takže nie len ženy ale aj chlapci riešili čo si oblečú :-), bolo niekoľko variant – krátky rukáv, dlhý rukáv, kraťasy, šortky, dve vrstvy…atď.

Večer niektorí z nás stihli absolvovať aj kultúrny program  Bielej noci. Ale neponocovali sme veľmi, keďže nás na druhý deň čakali športové výkony.

MMM_2013_01

V nedeľu sme všetci vstávali skôr ako zvyčajne ale nevadilo nám to, keďže sme sa tešili na preteky. Počasie bolo slnečné, bez vetra skrátka ideálne. Ráno sme si urobili predštartovné fotografie, nadýchali sa maratónskej atmosféry, pozdravili kolegov a kamarátov a obzreli sme si konkurenciu. Po zvládnutí všetkých prípravných úkonov sme sa postavili na štart. Prebrodili sme sa davom, aby sme získali čo najlepšiu pozíciu, veď každá sekunda sa ráta. V maratónskej eufórii sme preleteli hlavnou ulicou. Prví v cieli boli bežci na krátke trate Peter a Karol.

IMG_5744

My sme pokračovali na Aničku potom cez Mier na Jantárovú ulicu na konci ktorej bola obrátka a finišovali sme cez Južnú triedu k hotelu Centrum kde bola prvá odovzdávka štafety. Jarka prebrala imaginárny štafetový kolík a vydala sa na druhý úsek dlhý 9 km.

IMG_5800

Katke s Lacom  sa podarilo predbehnúť Keňanov a do prvej hodiny už boli v cieli.  Následne v osobnom rekorde dobehol do cieľa Martin s časom 1 hodina a 22 minút.  Martinovi, ktorý nabehal stovky kilometrov v tréningu sa splnil cieľ a veríme, že je spokojný s výsledkom 🙂

Len čo sme sa troška občerstvili presunuli sme sa na stanovište, aby sme povzbudili Miša, ktorý bežal tretí úsek dlhý 12 km. Zvládol ho vo výbornom čase  do 1 hodiny. Záverečný úsek patril nášmu tajnému esu – Jozefovi, ktorý všetkých predbiehal, prešprintoval 9 km a v cieli sa objavil v čase 12:43. Štafeta Poďme na jedno!  Zvládla celú 42 km trať za 3 hodiny , 43 minút a 53 sekúnd.

Ovenčení medailami sme teda išli na JEDNO 🙂  do Starej sýpky na after party, kde sme spoločne oslávili úspech a podelili sa o svoje pocity a dojmy.

Všetkým ďakujeme za podporu a úžasnú atmosféru.

Vidíme sa na MMM opäť o rok!

Silvia

Fotografie všetkých účastníkov nájdete tu.

Oficiálne výsledky nájdete na: http://www.kosicemarathon.com/sk/index.php

IMG_5810

 

Tento obsah bol zaradený v Beh & In-line. Zálohujte si trvalý odkaz.

2 reakcie na 90. Medzinárodný maratón mieru

  1. Micho povedal:

    Super clanok 🙂 zdokonalme ho aj s fotkami ostatnych ucastnikov MMM, ktori sa spominaju v uvode clanku, kazdy by sa rad nasiel ak je to mozne 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

358 724 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress