Tatry running tour 2014

Tatry running tour 2014

Tatry running tour 2014

Prvým jarným vrcholom bol Podvihorlastký maratón, o ktorom som písal minule. Poriadne som sa na neho pripravoval a aj šťastne odbehol. Druhým jarným vrcholom tohto roka boli etapové preteky Tatry running tour 2014. Minulý rok som sa zúčastnil Sky and Clouds Run 2013 ale tohto roku som chcel vyskúšať celú tour a zistiť aké to je mať 3 preteky za 3 dni.

Opäť som sa sústredil najmä na beh do neba a oblakov, chcel som ale dôstojne zabehnúť aj všetky ostatné behy. Veľmi dlho som rozmýšľal, akú mám zvoliť taktiku, čo nesmiem podceniť, a čo zasa preceniť. Ako skoro vždy, keď sa takto sústredím na jeden cieľ, niečo sa zvrtne a musím svoj plán meniť na mieste. Tohto roku to bolo opäť tak. Veterná smršť v Tatrách spôsobila, že niektoré chodníky neboli priechodné. Organizátori ale na to reagovali veľmi promptne a zmenili trasu všetkých behov.  To som sa ale dozvedel až v piatok večer na prezentácii. To ma našťastie nerozhodilo a vychutnával som si piatkový Night run okolo Štrbského plesa.

Night run

Night run

Moja taktika bola na piatkový beh v podstate veľmi jednoduchá. Nebežať rýchlo, neprepáliť tempo, držať sa radšej v pozadí a šetriť si sily na sobotu. Bál som sa, že trocha rýchlejšie tempo mi odoberie riadnu porciu síl, ktoré by mi mohli v sobotu na Solisku chýbať. Po štarte som sa zaradil niekam dozadu a držať sa svojho nie príliš vysokého tempa a užívať si krásny podvečer. Toto mala isto v pláne aj jedna srnka, ktorá si svoj večer užívala v kroví neďaleko hotela Kempinski. Potom, ako vzhliadla riavu bežcov, sa riadne zľakla a rozbehla sa oproti nim. Nie je to ozaj príjemný zážitok vidieť ako oproti beží niečo veľké a len dúfať, že do teba nenarazí. Našťastie sa nikomu nič nestalo. Dobehol som do cieľa za 21:12 a skončil som na 135 mieste z 191.

Cross Country

Cross Country

Našetrené sily som veľmi dobre zúročil na sobotňajšom Cross country s následnom Sky and clouds run-om. Ako som už spomínal, trasa sa kvôli veternej smršti musela zmeniť. Namiesto jedného dlhého stúpania organizátori dali mnoho menších stúpaní a zbehov. Pravdu povediac vôbec mi to nevadilo a dokonca som si krátke zbehy veľmi užíval. Doteraz som si stále myslel, že výbehy su moja silnejšia zbraň ako zbehy. Na tejto súťaži sa ukázalo, že pri zbehoch dolu som bežcov skôr dobiehal a predbiehal ako keď som sa pohyboval smerom hore. Najlepšie to bolo vidno na tom dlhom stupáku na Solisko. Smerom hore som predbehol iba jedného bežca a aj to bol človek, ktorý mal vážne problémy s pohybom. Bol úplne dehydratovaný a pýtal vodu. Ako vidno, mal som na sebe hydratačný vak tak sa poriadne napil. Smerom dole to bola iná káva. Jeden dokonca na mňa zakričal, že čo za dlhonohá srnka ho prebieha. Smerom dole som dobehol dokonca 2 bežcov, ktorí mi na rovinke nakoniec utiekli o celú minútu. Aby som to nakoniec zhrnul, bol to super beh  a som aj s výsledkom veľmi spokojný. Dobehol som 36 zo 73 a teda v prvej polovici. Ak beriem  do úvahy len samotný výbeh na Solisko, skončil som dokonca ešte o 3 miesta vyššie.

Interski run

Interski run

V nedeľu ráno som si trocha cítil nohy. Predsavzal som si ale, že do tohto posledného behu dám všetko a radšej budem mať obrovskú svalovicu ako to len odklusať. Ukázalo sa, že trasa tohto behu je ako stvorená pre mňa. Súčasťou bol výbeh do prvej tretiny Soliska a prekvapením bol aj prebeh cez jedno snehové pole. Dnes som zopár bežcov dokonca predbehol aj smerom hore a pri zbehu som výrazne stiahol náskok ďalších bežcov.  Pri behu po rovinke ma nanešťasie opäť dobehli. Celkovo som ale veľmi spokojný. Skončil som 44 z celkovo 128 bežcov. Skoro v prvej tretine.

Niňo beží

Niňo beží

Organizátori pripravili ešte jeden beh. V nedeľu sa vydali na svoj beh aj deti všetkých vekových kategórií. Ako je u nás zvykom, Niňo si takúto príležitosť nenechal ujsť. Svoj beh si nesmierne užil a následne zavesenú medailu si ani nechcel zvesiť z krku.

Ako na koniec zhodnotiť bežecký trojdeň? Splnil som si do poslednej bodky všetky moje ciele. Nielen čo sa týka umiestnenia, ale aj taktiky. Piatkový beh som odbehol v príjemnom tempe s nepremrhaním energie na ďalšie dni. V sobotu som bežal na hraniciach svojích možností.  Zistil som navyše, že moja silná stránka v kopcoch sú zbehy. Nedeľňajší beh bol len taká čerešnička na torte. Teraz sa moja pozornosť bude upierať na vrchol mojej bežeckej sezónny – Nezmar maratón.

Feňo

Tento obsah bol zaradený v Beh & In-line, Príbehy, Športové výsledky, Zaujímavosti. Zálohujte si trvalý odkaz.

2 reakcie na Tatry running tour 2014

  1. mariana povedal:

    Podarilo sa Ti to co si si zaumienil.Gratulujem k dobremu vykonu v behani aj pisani.

  2. Spätné upozornenie: Slnečná Hámorská 20-tka | Športový Klub KOMPAS

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

358 430 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress