Slnečná Hámorská 20-tka

Prezentácia

Prezentácia

Veľmi som sa tešil na Hámorskú 20-tku. Zároveň som mal pred ňou riadny rešpekt. Po veľmi úspešnom vystúpení na Tatry Running Tour, som na 2 týždne podľahol chorobe. Keď som nakoniec predsa len vybehol, bola to riadna bieda. V kondícii som sa vrátil vyše 2 roky späť. Človek trošička zrýchli krok a hneď je zničený. Tempo 7:52 na km s tepmi nad 145 je riadna slabota. Našťastie je H20 naplánovaná až na 23. augusta. Času dosť na nabratie kondície. Začal som behávať pomaly a pomaly som začal behávať dlhšie a aj rýchlejšie.

Prvý Dotkin pretek

Prvý Dotkin pretek

Napriek tomu, že už som sa cítil celkom v pohode a fit, moje ciele boli celkom skromné. Zabehnúť trať do 1:45 a ak sa podarí tak skúsiť zaútočiť aj na osobák 1:42. Aby som nezabudol, tohto perfektne zorganizovaného preteku, ako tradične, sa zučastnil aj Niňo. Prvykrát sa aktívne pretekov zúčastnila aj Dorotka. Veľmi sa jej to páčilo a dúfam, že aj naďalej sa bude zúčastňovať pretekov. Najbližšie na MMM 2014, keď si všetci zadupáme na Minimaratóne.

Dobeh do cieľa

Dobeh do cieľa

Samotné preteky sa mi bežali veľmi dobre. Začal som ako vždy konzervatívne z posledného miesta. Postupne som sa prepracuvával vyššie. Vedel som aké som mal medzičasy miulý rok a toho som sa držal. Keď som ale už po 5 km mal náskok 1 minútu, zľakol som sa, aby som to neprepálil hneď tak spočiatku. Veď to treba uznať, bežím pod mojím potenciálom a napriek tomu som takmer o 4% rýchlejší? Prvého bežca stretávam asi o pol kilometra neskôr ako minunlý rok a dokopy ich stretnem len 3. Okolo Morského Oka obehnem 2 bežcov a k tretiemu sa priblížim. Tí dvaja sa mi dokonca stratili z dohľadu. Ale ešte len teraz sa začína ten správny test výkonnosti. Beh smerom dolu. Minunlý rok som mal 1 kilometer za 3:52, ale tie ďalšie boli vysoko nad 4:00. Teraz dám jeden za 3:53 a ďalšie na úrovni 4:00. Pred sebou vidím dvojicu bežcov. Sú dosť ďaleko, možno 200 – 300 metrov, ale po asi 3 kilometroch najprv predbehnem jedného a po ďalšom aj druhého. Aké je to pre mňa prekvapenie, keď zisťujem že je to Beáta. Prvykrát skončím pred ňou :-). Ešte aj teraz dávam kilomoter za 3:56. Síce je to dolu kopcom, ale aj tak sa to počíta, nie?

Nakoniec dobehnem za 1:35:54. Zlepším si rekord o vyše 6 minút. Vidno, ako zvýšený objem behov ma napriek tomu, že behávam pomalšie zrýchlil. Navyše, 3 rok po sebe si na tejto trati zlepšujem osobák. Moje pozorovania hovoria, že polmaratón vždy zabehnem rýchlejšie ako H20 a teda, ak by som bežal tohto roku túto trať, takmer 100% by som si zlepšil osobák aj tam. No jo, bežať polmaratón pod 1:30 bol vždy môj sen, to ale tohto roku nezistím, keďže polmaratón nemám vo svojom bežeckom kalendári. Možno na budúci rok.

Feňo

Tento obsah bol zaradený v Beh & In-line, Príbehy, Športové výsledky. Zálohujte si trvalý odkaz.