Tatranskými dolinami

1.9. na začiatok školského roka sme sa vybrali na Túru Tatranskými dolinami – Mlynickou a Furkotskou.

IMG_5182

Zostavu tatranskej expedície tvorili: Evka, Slavo (nádejný nový člen KOMPASu), Peťo, Tomáš a ja. Na stanici sme sa predrali množstvom turistov, ktorí sa tiež rozhodli využiť voľný deň a hľadali sme voľné miesto vo vlaku.

Ráno sme na Štrbskom plese začali pekne po taliansky – dali sme si kapučíno a fajnú kávičku. Deň bol nádherne slnečný, teplý, obloha gýčovo modrá – počasie dokonalé. Nad Vodopádom Skok sme si urobili prestávku na desiatu, posilnili sme sa a kochali sme sa výhľadom.

Za sebou sme nechali posledné zvyšky civilizácie – skokanské mostíky už sme boli priamo v srdci hôr – cestou sú krásne výhľady na hory – pokojne by sme mohli byť v Alpách,           či Mongolsku.

Cesta viedla stále hore, hore pred vrcholom spestrili výstup reťaze a na ich konci je Bystrá lávka – je to keby ste chceli prekročiť hrebeň – ako keby ste stáli jednou nohou v jednej doline a druhou v druhej. Tam hore je neuveriteľný pokoj – len tak sme tam sedeli a užívali si výhľady. Z hora sme si zaplesali – videli sme Nižné a Vyšné Kozie pleso, Capie pleso, Nižné a Vyšné Wahlenbergovo pleso. Slnko celou cestou dole hrialo na plné pecky a my sme utekali sa schladiť na chatu Solisko.

Späť sme išli zubačkou zo Štrbského plesa do Štrby všetko v retro štýle a potom nám už cesta vo vlaku v jedálenskom vozni zbehla veľmi rýchlo. Opití tatranským slnkom a vetrom sme sa ocitli opät v Košiciach.

Hurá do školy:-)
Link na fotky
Silvia

Tento obsah bol zaradený v Turistika. Zálohujte si trvalý odkaz.