Cyklistická jar v podaní KOMPASu

Dlho sme sa tešili na príchod jari. Zima nie a nie skončiť, a tak sme príchod prvých teplejších dní privítali tak ako sa patrí: športovo!

Úvod sezóny patril horskému cyklomaratónu v Partizánskom. Vzhľadom na nepriazeň počasia a chorobu som týždeň pred pretekom tušil, že sa na trati poriadne vytrápim. Stredná trať o dĺžke 50 km a prevýšení 1490 m sľubovala “výživnú” bikovačku. Predpoklady sa potvrdili a ja som bol naozaj rád, keď som sa ocitol v cieli po vyše 3 a pol hodinách jazdy v náramne blatistom teréne. Stačilo to na výsledné 33.miesto v kategórii.

Druhým pretekom tejto jari bol cyklomaratón v Hronseku a Vlkanovej. Tu už bolo podstatne lepšie počasie ako v Partizánskom. Organizačne boli preteky na vysokej úrovni. Malé nedostatky v značení trate možno ospravedlniť, keďže trať sa oproti minulým rokom zmenila. Tempo pretekov bolo rýchle, veď rýchlosť na strednej trati diktovali borci ako Milan Barényi, Ján Gálik či Rado Biroš. Nakoniec ma na slušne rozbehnutých pretekoch stál lepšie umiestnenie defekt. Výsledné 34. miesto s časom 2:18:53 bolo pre mňa teda miernym sklamaním.

Pre väčšinu členov klubu sa cyklistická sezóna začala týždeň pre týmto pretekom, na konci apríla, cyklotúrou z Košíc do Herlian a späť. Ôsmim dobre naladeným cyklistom nič nebránilo vo vychutnávaní si krásneho slnečného dňa.

V Herľanoch však uzatvorili všetky kohútiky, či už na gejzíre alebo aj v miestnych pohostinstvách, takže sme zbytok cesty naspäť museli prežiť s myšlienkou na orosenú odmenu v Košiciach.

Nezaháľali však ani ostatní členovia klubu. Pán Laco Kozák sa spolu s kolegom z Turistického klubu Medicína, pánom Nohajom, vybral na spoznávanie krás v okolí Krompách.

Obom pánom iste po trase vysmädlo, a tak prameň sv. Gregora prišiel vhod!

Oblasť Slovenského raja privítala cyklistov 12. mája na pretekoch Cyklomaratón Mlynky. Podarilo sa mi namotivovať aj ďalších členov klubu (všetci už v nových dresoch :)) na zmeranie si svojich schopností so súpermi na náročnej trati.

Silvia a Tomáš sa postavili na štart krátkej trate (34 km) a ja na trať dlhú (62 km). Trať bola veľmi náročná čo sa týka dĺžky, ale aj technickej náročnosti. S potešením môžem oznámiť, že sme všetci došli do cieľa a čo je hlavné, bez zranení. Tomáš so Silviou si tak otestovali svoje psychické i fyzické schopnosti a verím, že to nebol posledný maratón, ktorého sa zúčastnili. Mne sa podarilo dôjsť na slušnom 12. mieste, čo môže byť dobrým odrazovým mostíkom do ďalších pretekov.

Cyklistická sezóna je teda v plnom prúde a už sa všetci tešíme na ďalšie kilometre v sedle bicykla, či už ako prostriedku relaxácie alebo realizácie športových ambícii. Veď najbližšie preteky sú už 2. júna v Rajeckých Tepliciach!

Martin

Tento obsah bol zaradený v Cyklistika. Zálohujte si trvalý odkaz.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

358 543 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress