Kráľovský maratón (24. augusta 2013)

Kráľovský MTB Maratón sa mi z rozprávania kamarátov zafixoval ako jeden z najkrajších a najlepšie organizovaných cyklomaratónov na Slovensku. V kombinácii s atraktívnym prostredím to pre mňa predstavovalo výzvu, ktorú som si nenechal ujsť!
KM_sceneria

Okolie Spišského hradu je krásne a doposiaľ som ho obdivoval iba z auta, spomienky z detstva sa už vytratili z pamäti 🙂 Teraz som ho okúsil aj zo sedla bicykla.  Štart cyklomaratónu začínal v obci Granč-Petrovce, navigácia na parkovisko bola prehľadná. Registrácia prebehla bez problémov a môj početný servisný tím mi pomáhal s prípravou stroja na preteky. Týmto im verejne ďakujem za podporu a silné povzbudzovanie na trati. Hlasné povzbudzovanie na viacerých miestach na trati určite ocenili aj ďalší pretekári, ktorí aj vďaka tomu prekonali krízu, či náročné úseky, najmä do kopca 🙂

servis_KM

Počasie bolo príjemné, trať na 25 (28km) vhodná aj na vychutnanie si výhľadov. Prostredie okolo Spišského hradu, Dreveník, Žehra, Sivá brada jednoznačne patria medzi TOP lokality na Slovensku. Niektoré zjazdy som radšej zišiel pešo aj na odporúčanie organizátorov, je to rýchlejšie a bezpečnejšie. Od účasti na dlhšej 50 km trati ma odradil práve zjazd z horskej prémie Sľubice. Stúpania sa dali zvládnuť a príjemne ma prekvapili aj ostatní pretekári, ktorí jazdili veľmi ohľaduplne. Trať bola veľmi dobre označená, väčšinou po širších poľných cestách. V cieli ma čakalo občerstvenie (pivo a guľáš) a zaslúžený oddych.

Náš výlet sme zakončili návštevou Spišského salaša a Sivej brady, kde sme ochutnali vodu z miestneho minerálneho prameňa. Spiš nás očaril svojou krásou a dúfam, že jeden z našich ďalších cyklovýletov povedie práve tam.

Fotografie nájdete tu

a na oficiálnej stránke pretekov www.kralovskymaraton.sk

TD_KM
Tomáš

Tento obsah bol zaradený v Cyklistika a označkovaný ako , . Zálohujte si trvalý odkaz.