KOMPAS na Veľkom Choči

Pani Zima nám tento rok pripomenula svoju silu a nadelila nám slušnú snehovú nádielku a parádne mrazy. Mnohých preto možno zaskočila odpoveď na otázku, ako budeme tráviť 2. februárový víkend: „Ideme na hory“! A tak aj bolo. Pre náš turistický cieľ sme si vybrali majestátny Veľký Choč a malebnú krajinu Liptova pod jeho úpätím. Ubytovanie v Lúčkach bolo pekné a hlavne útulné.

V predvečer výstupu sa posilňujeme domácou škvarkovou pomazánkou a slivovicou, a tak ráno máme plno energie na pomerne náročný výstup.

Teplomer ráno hlási -19°C a ranná obloha sľubuje pekný vrcholový výhľad. Stretnutie vo Valaskej Dubovej, zoznamovačka neznámych tvárí a šup ho do vrchu. Ako inak, tempo určujú vyšportovaní junáci a devy z Martina, ktorým však zdatne sekundujú „vychodňare“. Tí majú dobré zásoby paliva a nemrznúcej zmesy v batohoch, nuž postup nahor je pomerne rýchly. Krátke zastavenie na Poľane a poď ho hore na vrchol Choča. Vietor nám to chcel trošku znepríjemniť, avšak nádherné panoramatické výjavy to všetko zachránili.

Vrchol Choča sme dosiahli za menej ako 2 a pol hodiny, čo je pomerne slušné tempo (hlavne pre nás východniarov :)). Vrcholové fotenie, prípitok a cesta šmykom dole.

Došmýkame sme sa až k občerstvovacej stanici, kde Tomáš podáva poctivú prerastenú slaninku s horčicou a pečivom. Škoda, že Martinčania tak utekali, no aspoň nám pomalším ostalo viacej :)). Úspešný turistický deň pokračoval v Lúčkach na penzióne, kde sa podával výborný Tomášov guláš. Asi mu prischne funkcia zásobovača. Na svoje si prišli aj priaznivci tekutých produktov od firmy Heineken. Parádny relax v kúpeľoch Lúčky prináša úľavu pre namáhané svalstvo a spolu s dobrým pitným režimom naštartuje regeneráciu. Večer zakončila tombola. Ďakujeme sponzorom: firme Heineken, Tomášovi a Silvii Derňárovcom a Martinovi s Katkou. Hlavnú cenu získala Simina, verím, že súdok pivka skončil v dobrých rukách :D.

Na druhý deň už len rozlúčka, načrtnutie plánov do budúcnosti a rozchod. Východňare smerujú do Západných Tatier vykompenzovať začínajúcu svalovku do Žiarskej doliny. Značne teplejšie počasie a slnečné lúče nám pripravili nádherný deň. Bravó!

Už teraz sa tešíme na ďalšiu akciu športového klubu KOMPAS s heslom, že v partii s priateľmi pohyb v prírode chutí lepšie.

Link na fotogalériu nájdete tu.

Tento obsah bol zaradený v Turistika. Zálohujte si trvalý odkaz.

2 reakcie na KOMPAS na Veľkom Choči

  1. ďalšie fotky povedal:

    ahojte,
    zopár ďalších fotiek z tejto vydarenej akcie:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

358 786 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress