KOMPAS na polmaratóne Košice-Seňa 2012

Jednou z aktivít členov športového klubu KOMPAS je aj súťaženie. Veď zmerať si sily so súpermi na trati poskytuje reálny obraz trénovanosti a napredovania výkonnosti. Samozrejme, samotný pocit spolupatričnosti a účasti na organizovaných pretekoch môže byť dobrým dôvodom zapojiť sa do športového zápolenia. A tak 4 členovia klubu neváhali a prihlásili sa na 10. ročník bežecko-korčuliarskeho podujatia Polmaratón Košice-Seňa, ktorý sa konal v sobotu 23. júna 2012. Ja, Katka a jej otec Ladislav sme si vybrali korčule, Feňo zas svoju tradičnú disciplínu – beh.

Bežecké obsadenie bolo slušné, napokon preteky boli zároveň majstrovstvami Slovenska v polmaratóne. Už krátko po štarte potvrdzovali svoje ambície borci ako Eduard Hapak z Ukrajiny či náš zástupca Imrich Pástor. Feňo spočiatku zvolil pohodové tempo, veď 3 týždne nebehal kvôli chorobe a navyše sa teplota šplhala nad 25 °C. Korčuliari vyštartovali polhodinku po bežcoch. Podľa dresov, kombinéz a korčulí bolo vidieť, že zápolenie nebude jednoduché :D.

Začali sme v pomerne vlažnom tempe, čo znamenalo, že sme na úvodných okruhoch na Južnej triede stratili kontakt s čelom pretekov. Neskôr, v úseku Barca-Seňa sme sa už celkom slušne rozbehli. Veľmi dobrú priemernú rýchlosť sme dosiahli aj vďaka severnému vetru, ktorý nám fúkal do chrbtov.

Feňo sa postupne rozbehol a začal sa pomaličky posúvať v poradí dopredu.

Korčuliari čoskoro dobehli bežcov, výhoda koliesok je značná :D… Celkovo je to na korčuliach oproti behu pohodička, človek ďaleko lepšie znáša teplo a strata tekutín je oveľa menšia. Do cieľa sa nám podarilo dokorčulovať v dobrom čase, pod 50 minút, aj keď strata na víťazov bola pomerne výrazná. Medzi mužmi zvíťazil Michal Slotta v čase 32:44 a medzi ženami Renáta Karabová v čase 33:16. Okrem fyzickej kondície tu zohráva značnú úlohu štýl jazdy. Vo “vláčiku” to ide ďaleko ľahšie, a tak máme to ďalších pretekov čo zlepšovať :P.

Víťaz medzi bežcami, Eduard Hapak, zabehol trať za 1:09:57 s náskokom 1:48 pred Imrichom Pástorom a 2 minúty pred Tiborom Šahajdom. Feňovi sa podarilo zdolať trať v čase tesne nad 2 hodiny, s čím môže byť vzhľadom na podmienky prípravy spokojný.

V cieli nás čakalo výborné pečené kura a vychladené pivo. Na sľúbený guláš sme si však museli chvíľku počkať, ale nakoniec sme sa dočkali a pochutnali si. Vrelá vďaka organizátorom za pekne strávenú sobotu a tešíme sa na najbližšie športové zápolenie!

Tento obsah bol zaradený v Beh & In-line. Zálohujte si trvalý odkaz.

2 reakcie na KOMPAS na polmaratóne Košice-Seňa 2012

  1. rumeq povedal:

    Where is more photos from Kosice – Senna? I find some photos in beh.sk, but i cant find photos from awards giving.

  2. Martin Straka Martin Straka povedal:

    Unfortunately I don’t know. Try this link http://stevo49.rajce.idnes.cz/93_Kosice_-_Sena_23.6.2012_21km/ and discussion below it…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

358 742 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress