Bežecká liga Žiliny – 4.kolo

Šarki sa opäť pochlapil…

Tak by mohol znieť titulok správy, ktorú sa práve chystám podať. Po menších problémoch s achilovkou sa náš top bežec ukázal v dobrej forme, keď obsadil druhé miesto v 4.kole žilinskej bežeckej ligy. Zdá sa, že séria ľahších tréningov pomohla opäť sa dostať bežeckej pohody.

Sám Šarki (na fotografii z minulého preteku Rajecký Borošovec prvý zprava) popisuje pretek: Som veľmi spokojný, nakoľko 3 týždne som netrénoval intenzitu kvôli boľavej achilovke iba som kluskal. Do preteku som šiel s cieľom ísť rýchlejšie ako 3-ku predošlú (9:57), no nenapadlo by ma, že ju pôjdem tak ako sa mi to nakoniec podarilo. Tentokrát sme zvolili taktiku rýchlejšieho prvého kola, čo sa ukázalo ako veľmi užitočné. Po štarte sa hneď urobila skupinka 4 bežcov (ja, P.Žubor, M.Neslušan a P.Tichý), ktorá začala veľmi opatrne ba až výklusovo, čo nevydržal M.Neslušan a zrýchlil (cca na 3:20/km). Asi po 600-700 m som v presvedčení že prvé kolo treba ísť rýchlejšie zrýchlil a prvé kolo mal v čase 3:13, na čo odpovedal iba P.Žubor. Prvú polovicu druhého kola som odtiahol, no napokon presne v polovici sa P.Žubor odpútal, na čo som nezareagoval a šiel si svojím tempom, druhé kolo za 3:14 (medzičas 6:27). Tretie kolo som si už uvedomoval, že to môže byť môj najlepší výsledok na 3km trati tak som sa snažil udržovať tempo do poslednej zákruty, kde som ešte zrýchlil a posledným kolom v čase 3:12 si došiel po celkový výsledok 9:39 a druhé miesto. Svoj osobný rekord som prekonal o 11 sekúnd oproti minulému roku, tento rok to bolo dokonca 18 sek. rýchlejšie. Po dlhšom čase nejaký optimistický výsledok, treba však poctivo a trpezlivo trénovať ďalej.

Gratulujeme Šarkimu k dobrej reprezentácii klubu a držíme palce do ďalšieho priebehu sezóny!

 Tu si prezrite výsledky behu.

Tento obsah bol zaradený v Beh & In-line, Športové výsledky. Zálohujte si trvalý odkaz.

Jedna odpoveď na Bežecká liga Žiliny – 4.kolo

  1. Anonym povedal:

    Ahoj Šarki, gratulujem aj ja, Laco Kozák z KE, tesim sa na stretnutie na trase KE – Seňa v 3. júnovú sobotu. Nerozdáme si to spolu, hahaha, ja som trochu ina veková kategória a štartujem v in-line “behu”. Prajem ti, aby si bol fit, aby si bol 1. v cieli a potom si dáme pivo možno 2, lebo na 1 sa neoplatí !

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

358 844 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress