Veľkonočný Sivec, alebo odvážnemu štastie praje

Pre apríl typické počasie: v priebehu hodiny je možné zažiť všeličo. Predpoveď na Veľký piatok nebola príliš priaznivá, avšak ako cena za investované riziko zmoknutia sa ponúkala veľmi pekná prechádzka jarnou prírodou. Vyplatilo sa!

Spočiatku to síce vyzeralo, že sa domov nevrátime suchí, no nakoniec nás všetky dažďové kvapky obišli. Zo stanice Ružín sme vyrazili po žltej turistickej značke, ktorá vedie okrajom lesa susediaceho s vodnou nádržou Ružín až smerom k lúkam pod Sivcom.
Tu sme sa patrične posilnili domácimi zásobami a pokračovali sme krátkym úsekom asfaltovej cesty. Cestou sme videli množstvo ropúch, ktoré práve s príchodom jari vyrážajú na svoju púť k vodným zdrojom, aby tu dali základ svojmu potomstvo. “Lenivší” samčekovia pri tejto púti často využívajú transport na chrbte väčšej samičky, potom by sa im totiž vo vode mohlo stať, že na žiadnu voľnú samičku nenarazia :D.Škoda len, že značné množstvo týchto milých a užitočných obyvateľov lesa v okolí Ružína padne za obeť motoristom :(.

Po odbočení z asfaltky nás čakal strmší úsek vedúci k sedlu pod Sivcom. Okrem našich známych žiab sme mali možnosť stretnúť aj farebnejších kamarátov na vandrovke. Skorá jar je na prechádzky proste stvorená: Výstup zo sedla pod Sivcom na Sivec trvá už iba 20 minút. Šup šup a už sme na vrcholovom hrebeni. Aj tu nám príroda prichystala pekné privítanie v podobe rozkvitnutých poniklecov. Vo výbornej nálade sme zdolali Sivec (780 m.n.m.) a aby toho nebolo málo, potešilo nás aj slniečko. Z vrcholu dominanty krajiny okolo Ružína sme sa tak mohli kochať nádherným výhľadom v zostave zľava: Martin, Katka, Jarka, Silvia, Tomáš. Dažďa sa netreba báť priatelia, ono počasie môže príjemne prekvapiť a koniec koncov pršiplásť v batohu nie je až taká veľká záťaž ;).

Dovidenia na ďalšej športovej akcii!

Tento obsah bol zaradený v Turistika. Zálohujte si trvalý odkaz.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

358 769 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress